Updates Valutare

Update 24-01-2022

Valutare is geüpdatet op 24-01-2022. Deze update bevat de volgende relevante wijzigingen:

 • Wijziging menu-indeling. Het menu, dat aan de linkerzijde zichtbaar is, is gewijzigd qua indeling. Er is een menu item persoonlijk opgenomen waaronder drie pagina’s getoond worden.

  • Mijn gegevens. Hier zijn je persoonlijke gegevens zoals naam, e-mailadres en accountgegevens te vinden.

  • Organisatie. Daar zijn de gegevens over je organisatie te vinden. Als je beheerder bent kunt je hier ook credits kopen en facturen bekijken.

  • Projectinstellingen. Dit is een nieuwe functionaliteit waarmee je standaardcondities kunt ingeven voor elementen. Meer informatie hierover lees je op deze pagina.

 • Standaardconditie per element. Je kunt als gebruiker standaardcondities ingeven per element. Het doel daarvan is om het gebruikers makkelijker te maken de Bouwstaat op een eigen manier in te vullen. Als voorbeeld: bij het element Fundering wil ik altijd: Niet-waarneembaar als conditie hebben. Dit kun je nu instellen in Valutare waardoor je nog sneller en betrouwbaarder de Bouwstaat invult. Meer informatie hierover lees je op deze pagina.

 • Facturen in Valutare. Facturen van aangeschafte credits zijn te vinden in de app. Ga hiervoor naar persoonlijk > organisatie > facturen.

 • Betere bepaling totaalscore. De totaalscore per hoofdstuk en het totaalbeeld van de woning worden beter berekend. Eerst was het ‘negatiefste’ element leidend voor het totaalbeeld van de woning. Dit is nu veranderd en er wordt nu een realistischer totaalbeeld berekend.

 • Volgorde opties. Met deze nieuwe update is het mogelijk voor Valutare om een volgorde aan te geven in de opties die getoond worden bij omschrijving. Er kunnen dus wijzigingen komen in de volgorde waarbij de meest gebruikte bovenaan getoond gaat worden.

 • Opmerkingen bij gebreken meenemen naar Taxatieweb. Opmerkingen die bij gebreken worden gemaakt komen vanaf nu ook in Taxatieweb. In Taxatieweb is zichtbaar wat de naam van het gebrek is, en welk gedeelte een opmerking betreft.

Update 17-12-2021

Valutare is geüpdatet op 17-12-2021. Deze update bevat de volgende relevante wijzigingen:

 • Geen gebreken meer bij condities goed en redelijk. Als een element de conditie goed of redelijk heeft dan kan er in Valutare een aandachtspunt worden ingegeven. Dit is een stuk tekst zonder bijbehorende herstelkosten. Hiermee brengen we Valutare in overeenstemming met Taxatieweb. In de vorige versies van Valutare was het mogelijk een gebrek toe te voegen bij een conditie goed of redelijk. In Taxatieweb kwam dan alleen de titel van het gebrek bij aandachtspunt te staan. De bijbehorende herstelkosten werden niet meegenomen in de Bouwkundige Opnamestaat. Nu is Valutare in lijn met Taxatieweb.

  • Gebruik het groene pijltje in het element om een aandachtspunt in te geven.

Per element is de mogelijkheid om een aandachtspunt in te geven.
 • Uitnodigen van collega’s voor gratis credits. Als gebruiker kun je nieuwe gebruikers uitnodigen en credits verdienen. Meer informatie hierover is te lezen op onze speciale actie pagina.

 • Gebreken vervallen bij wijzigen van conditie. In eerdere versies van Valutare werden gebreken ‘onthouden’ als een element op niet-aanwezig werd gezet of als een conditie gewijzigd werd. Er zal nu om een bevestiging gevraagd worden of het geselecteerde gebrek verwijderd kan worden. Dit voorkomt vervuiling van het rapport en verkleint de kans op foutmeldingen.