Veelgestelde vragen

Op deze pagina zijn antwoorden te vinden op veelgestelde vragen. Deze vragen en antwoorden zijn verdeeld in de volgende categorieën:

Account

Een account aanmaken kan via https://app.valutare.nl/p/registreren

Je gebruikersnaam is je e-mailadres. Wanneer je deze melding krijgt, heb je dus waarschijnlijk al een account. Je kan dan inloggen met jouw bekende gegevens of hier je wachtwoord resetten.

Elke organisatie heeft een beheerder die accounts kan aanmaken en wijzigen. Neem contact op met de organisatiebeheerder en vraag om een uitnodigingslink.

Meer informatie over het uitnodigen van nieuwe medewerkers is hier te lezen.

Geen probleem! Dat kan gebeuren. Klik hier om je wachtwoord op te vragen.

Koppelingen

Er is een koppeling beschikbaar met de software van het NWWI, Taxatieweb. Deze koppeling is beschikbaar als extensie in de browser. Meer informatie hierover is te lezen op deze pagina.

Op dit moment is er geen directe koppeling met Realworks. Bent u Realworks gebruiker en wilt u gebruik maken van Valutare? Kies er dan voor om de gehele taxatie in Taxatieweb te maken. Dan is een koppeling met Valutare mogelijk.

Meer informatie hierover is te lezen op deze pagina.

Er is op dit moment geen koppeling met TaXapi.

Er is geen directe koppeling waarmee u de Bouwkundige Opnamestaat toevoegt aan Provadie. Wel kun je Valutare gebruiken voor de Bouwkundige Opnamestaat en deze toevoegen aan Taxatieweb. Dit kan gebruikt worden naast de software van Provadie.

Meer informatie hierover is te lezen op deze pagina.

In hoofdstuk I.2 moet aanstaan: er is geen bouwkundige keuring gedaan of noodzakelijk. Alleen dan krijg je als taxateur de mogelijkheid in Taxatieweb om een Bouwkundige Opnamestaat in te vullen.

Betalingen

Via het dashboard kun je navigeren naar de pagina Organisatie. Daar vind je rechts de tegel Credits kopen. Daaronder is het huidige saldo weergegeven.

Via de online omgeving van Valutare kan je credits opwaarderen. Deze zijn te verkrijgen in bundels. De prijzen voor de credits zijn gepubliceerd op onze website bij: http://www.valutare.nl/prijzen.php .

Bij vragen hierover kun je contact opnemen met ons via: 088 100 50 55 of info@valutare.nl.

De credits kunnen worden afgerekend via iDeal.

Credits verlopen na twee jaar. Daarvoor ontvang je uiteraard een aantal reminders om je hieraan te herinneren!

Per rapport betaal je 1 credit. De prijzen voor de credits zijn te vinden op: www.valutare.nl/prijzen.php
Bij vragen hierover kan je contact opnemen via: 088 100 50 55 of info@valutare.nl.

Bij betaling via iDeal wordt een factuur gegenereerd die per e-mail wordt verzonden.

Gebruik app

Nee, helaas is dit niet mogelijk. Valutare vereist een actieve internetverbinding. Zowel op je pc en laptop als op tablet en mobiel.

Invoer van gegevens

Ik adviseer een nader onderzoek voor dit onderdeel.

Indien de taxateur een nader onderzoek nodig acht zal hij dat bij het betreffende onderdeel vermelden waarbij dit vervolgens door hem in het taxatierapport in de bouwkundige paragraaf en in de “Bijlage 2: Samenvatting taxatierapport” wordt vermeld.

Voor nader onderzoek hoeven geen kosten opgenomen te worden.

Ik heb dit deel van de woning niet kunnen bekijken.

Bouwkundige elementen zijn onderdelen van een gebouw die samen een functie hebben in of aan het gebouw. In Valutare spreken we bijvoorbeeld over daken met een deelelement dakconstructies, zadeldak met als afwerking dakpannen.

Meer informatie over de elementen vind je hier.

Indien er nog gele bolletjes in de gebouw of installatie onderdelen zichtbaar zijn moet u deze nog verder afwerken.  Wanneer alle gegevens compleet zijn kunt u opslaan en zal de markering verdwijnen.

Zie voor meer informatie: https://succeszo.atlassian.net/wiki/spaces/VALSD/pages/145752116

Taxatieweb hanteert een bandbreedte voor de kosten. Die worden volgens een aantal spelregels gesplitst. Het klopt dus dat deze niet exact overeen komen met de kosten zoals die in Valutare zijn ingevoerd.

Nee dat hoeft niet. Het is voor de taxatie niet relevant om kosten voor een asbestinventarisatie op te nemen.

Die moeten opgenomen worden in de taxatie maar niet in de Bouwkundige Opnamestaat. De kosten hiervoor kunnen vermeld worden bij de verbouwingskosten in de taxatie.

Ja, dat is mogelijk! De som van alle kosten zal worden overgenomen naar Taxatieweb. Ook zullen beide namen van gebreken worden overgenomen naar Taxatieweb.

Ja, dit is mogelijk met de pijltjes tussen kosten direct en kosten termijn.

Automatisch bepaald op basis van conditie
Kosten gewisseld naar direct

Rapportage

Standaard kan de rapportage worden gedownload in een algemene rapportagevariant.

Het is ook mogelijk om je eigen huisstijl aan te leveren. Mail hiervoor je logo en gewenste kleuren naar info@valutare.nl. We passen dan de kleuren en logo aan. De inhoud en opzet van de rapportage blijft gelijk. De kosten voor het in eigen huisstijl maken zijn € 95,- excl. BTW.

Heb je meer wensen voor de rapportage? Dat kan. Neem hiervoor contact op met ons. We zullen dan tegen een uurtarief de wensen doorspreken en aanpassen.

Het is mogelijk om de rapportage als PDF te downloaden om deze naar de klant te kunnen mailen.

Het rapport is opnieuw te downloaden binnen de projectomgeving. Hiervoor worden niet opnieuw credits afgeschreven.

Door het project te heropenen kan het rapport worden aangepast en daarna opnieuw worden gedownload. Zolang het adres hetzelfde blijft, hoeft hier ook niet opnieuw voor te worden afgerekend.

Ja. Voor bouwkundigen is het mogelijk om de bouwkundige staat te exporteren met een NHG-bijlage.

Neem bij deze foutmelding contact op met onze servicedesk: 088-1005055, of mail naar: helpdesk@valutare.nl.